Zadržaní vlámači, smrteľná dopravná nehoda pri Nemešanoch

11.02.2007 Celý región

Policajti zadržali vlámačov na mieste činu\r\nPolicajti prešovského obvodného oddelenia Juh v súčinnosti s hliadkou prešovskej Mestskej polície dnes (v nedeľu)...
Policajti zadržali vlámačov na mieste činu
Policajti prešovského obvodného oddelenia Juh v súčinnosti s hliadkou prešovskej Mestskej polície dnes (v nedeľu) skoro ráno o 03.30 h zadržali dvoch mladíkov (19 ročného Prešovčana a 20 ročného Fintičana) bezprostredne po spáchaní krádeže do jednej herne na Zemplínskej ulici.

Mladíci vypáčili dvere do herne aj dva výherné automaty, z ktorých ukradli 13 800, - Sk. Z ďalších priestorov herne ešte ukradli aj cigarety, alkohol a plechovú skrinku s peňažnou hotovosťou , čím jej majiteľke spôsobili škodu 24 400, - Sk. Obidvom vlámačom je už vznesené obvinenie pre prečin krádeže vlámaním formou spolupáchateľstva. Hrozí im trest odňatia slobody až na dva roky.

Pri vlámaní do hodinárstva ich chytili policajti
V sobotu 10.2.2007 o 18.34 h Prešovská policajná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky po preniknutí signálu na pulte centralizovanej ochrany zadržala dvoch maloletých (11 a 13 ročných ) Prešovčanov bezprostredne po spáchaní krádeže do predajne hodín v Prešove. Chlapci drevenou palicou rozbili sklenenú výplň výkladu a vošli do vnútra predajne. V nej poprehadzovali veci vo vitríne, ale z predajne už nestihli ukradnúť nič, lebo ich prichytili policajti. Majiteľovi spôsobili rozbitím výkladu škodu za 8 100, - Sk. Maloletých páchateľov si následne prevzal ich zákonný zástupca a zo strany polície bolo začaté trestné stíhanie. Vec však bude uznesením odložená nakoľko páchatelia pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovední.

Smrteľná nehoda
Policajti Úradu justičnej a kriminálnej polície v Poprade vyšetrujú prečin usmrtenia, ku ktorému došlo včera 10.2.2007 o 4.55 h na ceste prvej triedy medzi obcami Nemešany a Behárovce. , okr. Levoča.
58 očný muž z Krajnej Porúbky, okr. Svidník jazdiaci na osobnom aute Mercedes smerom od Levoče na Prešov predchádzal pre sebou jazdiace auto Peugeot 307 , ktoré viedol 32 ročný muž z Rumunska. Keďže vodič Mercedesu neprispôsobil jazdu stavu a povahe vozovky ako aj svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla na zľadovatelej vozovke, dostal s autom šmyk, pri ktorom zachytil zadnou časťou Mercedesu predný ľavý bok Peugeota. Mercedes následne zišiel mimo cestu, kde sa prevrátil na bok. Rumun s Peugeotom ostal na vozovke. Pri nehode došlo k usmrteniu 46 ročnej spolujazdkyne z Lekároviec, sediacej na zadnom sedadle Mercedesu. Ľahké zranenia utrpela 45 ročná spolujazdkyňa aj vodič.
V Peugeote nie je nik zranený iba je škoda na aute vo výške 50 000, - Sk. Na Mercedese je škoda 150 000, - Sk. Policajti u vodičov alkohol nezistili.
 

Vyberte región

mark